Din varukorg är tom.

Strategisk kommunikation

Grensman & Grensmans på Pride

Grensman Förlag bjuder på ett samtal där författare och sakkunniga inom litteratur diskuterar sina egna böcker men också andras verk som bryter mot kärnfamiljsnormen.

Detta samtal kommer att hållas på Stockholm Pride House onsdag 31 juli kl 13.00 i Hörsalen på Kulturhuset.

 

Kristina
Hultman
Sara
Lövestam
Anna
Fock
Eva
Borgström
Bodil
Sjöström

Vad är en familj? Hur skildras familjen i litteraturen? Hur utformar författare karaktärer som bryter mot konventionerna? Ser man sin berättelse som normbrytande? Grensman Förlag bjuder in till ett samtal mellan författarna Edward Summanen, Eva Susso och Hanna-Karin Grensman.

Detta författarsamtal hålls på Stockholm Pride House onsdagen 31 juli kl 15:00 i Kilen på Kulturhuset.

Hanna-Karin
Grensman
Edward
Summanen
Eva
Susso

"Min pappa är ett barnhemsbarn från 1940-talets Finland-Sverige och en av stadens A-lagare. Min pappa brottas med sina demoner och hans demoner har på ett sätt också blivit mina. Ändå har jag har valt att förlåta honom – och att skämta om det."

Anna Siekas håller föredraget "Bara ett glas kan visst skada, det beror på vem som erbjuds det" fredag 2 augusti kl 17-17.45 på Bryggan, Kulturhuset.

Anna
Siekas

Vi tittar närmare på de osynliggjorda våldtäkterna - de som sker inom familjen. Vi motbevisar våldtäktsmyter med forskning och du kommer att få möte dina egna fördomar, och lära dig hur du kan motarbeta dem. Lärorikt, smärtsamt, utvecklande och spännande!

Denna workshop kommer att hållas på Stockholm Pride House fredag 2 augusti kl 12:00 i lokalen Bandlerrummet på Kulturhuset.

Hanna-Karin
Grensman

IKEA har på senare tiden haft lite problem med kvinnor, som att komma ihåg att vi existerar. Stor upprördhet rådde både i traditionell och i social media när det visades sig att IKEA i vissa länder valt att plocka bort kvinnorna ur sina kataloger. (Dock var det fantastisk propaganda för mannen som aktiv pappa, även om det knappast var IKEA:s intention).

I linje med detta så visade det sig, när jag besökte IKEA sist, att toaletterna var könssegregerade och att man totalt ignorerat det faktum att kvinnor har mens. Frågan är alltså om IKEA:s nästa steg är att få bort kvinnorna ur varuhusen?

Denna föreläsning om hur den rumsliga konstruktionen påverkar vår sexualitet och hur vi organiserar av våra liv kommer hållas på Stockholm Pride House onsdag 31 juli kl 14:00 i lokalen Kilen på Kulturhuset.

Hanna-Karin
Grensman

I denna språkverkstad identifierar vi våra egna fördomar. Vilka ord använder du när du talar om familjen och vilka fördomar leder det till? Är du så öppensinnad som du tror – eller faller även du i fällorna?

Denna språkverkstad kommer att hållas på Stockholm Pride House tisdag 30 juli kl 15.00 i lokalen Ekoteket på Kulturhuset.

 

Hanna-Karin
Grensman

Det saknas en gemensam kompassriktning för 2000-talets sexuella samspel. Utan normernas bojor skapar vi tillsammans en sexualmoral byggd på respekt. Vad tycker du bör ingå i en sådan, hur visar vi varandra respekt i det sexuella och det sensuella? Delta i workshop med Hanna-Karin Grensman.

Denna workshop hålls på Stockholm Pride House torsdag 1 augusti kl 16.00 i Plattanbiblioteket, Kulturhuset.

Hanna-Karin
Grensman

Hanna-Karin Grensman deltar i samtal om "skapas våra familjer och relationsmönster av de bostäder vi har - eller kan vi skapa bostäder för de familjer vi har och vill ha?" Lyssna och delta i ett samtal kring normer och relationer, boende och byggande. 

Detta samtal hålls på Stockholm Pride House torsdag 1 augusti kl 14:00 i lokalen Bryggan på Kulturhuset.

Hanna-Karin
Grensman